Focar de pestă porcină la Daia

0 1.757

⇓ Ascultă știrea ⇓

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit la Daia, comuna Roșia. Ca urmare a acestuia reprezentanții Prefecturii Sibiu au luat măsuri de prevenire a răspândirii bolii printre animale.

În cadrul ședinței Prefecturii s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului și de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

Pentru focarul identificat în localitatea Daia, comuna Roșia a fost adoptată decizia nr 5/09.10.2020, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:
– Localitățile aflate în zona de protecție sunt : DAIA, DAIA NOUA, NOU si ROSIA – jud. Sibiu . Fondul de vânătoare aflat în raza zonei de protecție este: F.V.22 Hamba, F.V.8 Cașolț si F.V.24 Țichindeal.
– Localitățile aflate in zona de supraveghere sunt: : Hamba, Sura Mare, Sibiu, Bungard, Cașolț, Cornățel, Nucet, Vurpăr, Șelimbăr, Mohu, Bradu și Săcădate – din jud. SIBIU. Fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de supraveghere sunt: F.V.21 Șelimbăr, F.V.23 Vurpăr, F.V.39 Marpod si F.V.7 Bradu.
De asemenea un număr de 50 suine din exploatație au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Acestea au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.