Peste 1.300 persoane verificate joi la Sibiu. S-au dat și amenzi

626

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au fost angrenați, joi, în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Peste 1.300 de persoane au fost luate la control. S-au dat amenzi, dar și avertismente scrise. 

Au fost verificate 1.351 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 96 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 169 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport public în comun.

„Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.500 de lei, din care 157 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 30 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 49 de persoane pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 242 de persoane și au sancționat contravențional cu avertisment o persoană pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„În cursul zilei de 8 octombrie a.c., 16 jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă,  pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare în stațiile mijloacelor de transport în comun din municipiile Sibiu și Mediaș și pe raza  localităților Cârțișoara și Șelimbăr. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 17 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, spune Andreea Ștefan.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 4 persoane și 2 societăți comerciale, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi