Prefectul după ce s-a înregistrat record de cazuri de coronavirus la Sibiu- ”Încă nu luăm nicio măsură suplimentară”

2 2.685

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibiul a înregistrat sâmbătă un record absolut al numărului de persoane nou infectate cu coronavirus- 159 în 24 de ore. Asta a dus municipiul Sibiu la o rată de infectare de 1,56 la mia de locuitori. Prefectul județului spune însă că situația se află în analiză și că măsurile suplimentare sunt în așteptare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate institui măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus dacă rata de infectare depășește 1,50 la mia de locuitori. Săptămâna trecută municipiul Sibiu ajunsese la 1,53, iar sâmbătă rata a crescut la 1,56.

Chiar și așa, prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a declarat pentru Ora de Sibiu că măsurile suplimentare nu sunt excluse, dar încă se mai așteaptă implementarea lor și se analizează situația epidemiologică. ”Avem în vedere aceste măsuri, dar DSP-ul trebuie să le propună, dacă consideră necesar. Situația infectărilor din municipiu și județ este în permanentă analiză, dar vrem totuși să mai așteptăm un pic. Dar, revin cu aceeași rugăminte către sibieni de a respecta normele de protecție. Degeaba instituim noi măsuri dacă sibienii nu poartă mască, nu păstrează distanța și nu își dezinfectează mâinile. Degeaba poliția dă amenzi dacă fiecare dintre noi nu este conștient că trebuie să respecte regulile, să se protejeze pe el și pe ceilalți”, spune prefectul Mircea Crețu.

Măsurile care se pot institui atunci când rata de infectare trece de 1,50 la mia de locuitori sunt- închiderea restaurantelor, barurilor, cinematografelor, sălilor de jocuri de noroc. Evenimentele private în localuri sunt interzise, iar purtarea măștii pe stradă devine obligatorie.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Tichindelean Virginia scrie

    Asteptati, ce? Nu vreti sa lezati populatia gandindu-va tot la alegeri? In Arges obligativitatea purtarii mastii si a altor catorva masuri au rezolvat situatia! In Sibiu au ajuns oamenii sa astepte in frig afara pentru evaluare, sistemul de sanatate e depasit deja, ATI-ul e fara locuri! Deci , ce asteptati?

  2. Mihai scrie

    Județul Sibiu are 1.56, nu municipiul Sibiu. Doar orașul are undeva la 1.9.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.