Sibiul, împânzit de polițiști și jandarmi – Dumnică, o zi plină de amenzi

820

Peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au împânzit, duminică, întregul județ. S-au dat amenzi, dar și avertismente celor care nu respectă măsurile impuse pe perioada stării de alertă. 

Au fost verificate 1.541 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 216 mijloace de transport, din care 105 mijloace de transport public în comun.

Amendă de 2.000 lei pentru patronul unui local unde avea loc o petrecere

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei administratorului unei societăți comerciale pentru nerespectarea programului de funcționare stabilit în Anexa 3 din H.G. nr. 782/2020 și Hotărârea CJSU nr. 39/13.08.2020, la ora efectuării controlului fiind încă în desfășurare un eveniment privat”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Măsuri de protecție nerespectate

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 189 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 31.000 de lei, din care 186 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 30 de persoane pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei. 10 conducători auto au fost avertizați în scris pentru nepurtarea sau purtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

Polițiștii locali sibieni au verificat 268 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei, din care 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Verificări în Cârțișoara, Șelimbăr, centrul Sibiului și târgul Obor

În cursul zilei de 11 octombrie, 27 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Cârțișoara și Șelimbăr, zona centrală a municipiului Sibiu și în Târgul Obor.

„De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 39 de avertismente scrise și 9 amenzi în valoare de 4500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, mai spune Andreea Ștefan.

Prefectura Sibiu menționează faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.