Hotărâre: Angajații centrelor de bătrâni și copii, testați săptămânal pentru COVID

1 539

⇓ Ascultă știrea ⇓

Angajații centrelor pentru bătrâni, copii și pentru persoane cu dizabilități vor fi testați săptămânal pentru noul coronavirus, potrivit noilor prevederi menționate în hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, scrie Mediafax.

Potrivit actului normativ, se propune, testarea săptămânală, prin grija direcțiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijiri din centrele rezidențiale.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, decizia a fost luată pentru protejarea persoanelor internate în aceste centre, întrucât personalul acestora lucrează în ture.

„Se menține obligația furnizorilor de servicii sociale de tip rezidențial de a-și organiza programul în funcție de contextul epidemiologic existent la nivel local și cu respectarea normelor în vigoare privind legislația în domeniul muncii. Activitatea la nivelul acestor servicii va fi organizată și desfășurată cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 instituite de autoritățile competente”, se mai arată în proiect.

Programul de lucru al angajaților din aceste centre trebuie stabilit cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. ale scrie

    Sunt testati pentru a umfla cifrele saptamanal. Scoateti-va batranii din azile si copii daca ajung pe tratamente COVID nu mai scapa teferi, mai ales batranii. Protejeaza batranii din centre, aducandu-le sfarsitul

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.