Iohannis: „Suntem într-o etapă dificilă, în valul doi al epidemiei”

0 607

⇓ Ascultă știrea ⇓

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seara, că România se află în valul doi al epidemiei de coronavirus. Șeful statului a spus că a cerut Guvernului să găsească soluții pentru creșetrea capacității secțiilor ATI, notează Mediafax.

„Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un așa numit val doi al epidemiei, care se înregistrează și în majoritatea țărilor europene și este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să comunicăm toate aspectele care să-i facă chiar și pe cei mai reticenți să conștientizeze gravitatea situației”, a spus Klaus Iohannis în conferința de presă de marți seara.

Suplimentarea paturilor pe secțiile ATI

Acesta a spus că a cerut Guvernului suplimentarea numărului de paturi la secțiile ATI.

„Pentru a ține sub control această epidemie la nivel națipnal este obligatoriu să întrerupem lanțul cauzal care facilitează înmulțirea necontrolată a infectărilor. Am solicitat prim-ministrului și ministrului Sănătății să evalueze necesarul de paturi de la ATI și să crească capacitatea secțiilor de ATI pentru a fi pregătiți și pentru situații mai grave”, a mai spus Iohannis.

În opinia șefului statului, contestarea măsurilor luate de autorități are efecte nocive asupra sănătății publice. „Contestările întrețin o stare de neîncredere cu efecte nocive majore asupra sănătății publice”, a declarat președintele.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.