tineri coronavirus masca

Municipiul Sibiu scapă, cel puțin deocamdată, de impunerea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Toată lumea se aștepta ca aceste măsuri să fie impuse săptămâna aceasta, pentru că rata de infectare la mia de locuitori a crescut în fiecare zi, luni, 12 octombrie ajungând la 1,85.

Dar, de luni până marți, s-a întâmplat ”minunea”. Rata a scăzut la 1,26, ceea ce înseamnă că nu se impun măsuri suplimentare. Acestea se iau doar după ce rata de infectare trece de 1,50 la mia de locuitori.

Cum a fost posibil ca în mai puțin de 24 de ore să se înregistreze această scădere? ”La calcularea acestei rate se numără persoanele infectate în timp de 14 zile. De aici se scad focarele izolate (nr. azilele de bătrâni, instituțiile socio medicale), se cad și persoanele internate în spital. Așa că la calcularea ratei de infectare rămân doare persoanele declarate pozitive la covid și aflate în izolare”, a explicat Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Chiar și așa, aceste focare au existat ți în zilele precedente, deci nu se explică nici cum a scăzut rata de infectare atât de drastic și nici de ce nu s-au impus măsurile suplimentare imediat ce rata a trecut de 1,50, adică joia trecută.

Șase localități cu restricții

Dacă municipiul Sibiu a scăpat de restricțiile suplimentare, nu este cazul altor șase localități din județ. În Apoldu de Jos, Racovița, Porumbacu de jos, Nocrich, Poplaca, Turnu Roșu, incidența ratei de infectare cu Covid 19 este între 1,5 și 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că se închid barurile, cafenelele, localurile publice. Cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție în orice spațiu public exterior și interior. slujbele religioase se vor ține în aer liber, iar credincioșii care participă la ele vor fi obligați să poarte mască și să stea la distanță de 2 metri unul de celălalt.

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu