fbpx

Revoltător – Bolnavii de COVID-19 primiți într-un chioșc de fast-food la Spitalul Județean Sibiu

5.869

Pacienții confirmați cu COVID care ajung la Spitalul de Urgență Sibiu sunt primiți și triați nu în Unitatea de Primiri Urgențe, ci într-un chioșc de fast-food dezafectat. Spațiul, care a aparținut unei societăți comerciale, a fost cumpărat de spital și amenajat de urgență în pandemie.

Decizia de a transforma fostul chioșc în triaj pentru persoanele infectate cu noul coronavirus a venit pe fondul lipsei de spațiu, scrie Libertatea. A fost singura soluție găsită de spital pentru ca bolnavii de COVID să nu se intersecteze cu ceilalți pacienți. Așa arată triajul pentru pacienții cu COVID de la Spitalul de Urgență Sibiu

chiosc spital 2”Nu aveam alt spațiu în care să primim pacienții deja confirmați cu Covid, ca aceștia să nu se intersecteze cu cei asupra cărora planează doar suspiciunea că ar fi infectați. Chioșcul a fost al unei societăți comerciale care închiriase teren în incinta spitalului. Ulterior, a fost cumpărat de către spital. A fost dezafectat, înauntru sunt paturi, s-a creat un circuit cu calculator, cu masă de tratament”, a explicat pentru Libertatea Liliana Coldea, managerul spitalului, numită în funcție în mai 2020.

chiosc spital
Coldea a specificat că, dacă la exterior încă arată ca un chioșc de fast-food, mai ales din cauza inscripției, în interior are structură de UPU, cu 12 paturi.
În spatele unității s-a amenajat o structură modulară în care pacienții suspecți de Covid ”sunt examinați, izolați și așteaptă rezultatul testului”.
chiosc spital1

Sursa: libertatea.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.