Tot mai mulți sibieni amendați fiindcă nu respectă măsurile împotriva coronavirusului

659

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun din județul Sibiu. Oamenii legii au verificat dacă sibienii respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. 

Au fost verificate 1.314 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 86 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 127 de mijloace de transport, din care 120 mijloace de transport public în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.600 de lei, din care 82 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 20 de pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei, iar șase conducători auto au sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție.

Polițiștii locali sibieni au verificat 129 persoane și au avertizat în scris 11 persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 6 pasageri și un conducător auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

„În cursul zilei de 13 octombrie a.c., 28 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Cârțișoara, Șelimbăr și Rășinari, în piața Cibin și în zona centrală a municipiului Sibiu. De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au desfășurat activități de informare cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2, în zona instituțiilor de învățământ. Totodată, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 24 de avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19”, precizează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 14 persoane și o societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea, 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Municipiului Sibiu fiind verificate 130 de persoane aflate în carantină și 22 persoane aflate în izolare.

„Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități”, mai spune Andreea Ștefan.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi