mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

Fiecare persoană visează să aibă o profesie care să-i aducă atât plăcere, cât și venituri bune. Dar găsirea unui astfel de loc de muncă nu este întotdeauna un proces ușor. Cineva se resemnează la ideea că toată viața va trebui să practice o meserie care nu-i aduce plăcere, iar cineva, în ciuda dificultăților, este în continuă căutare a unei nișe potrivite. Așadar, eroina de astăzi se caută în viață de foarte mult timp. Daliana a trebuit să se încerce în diferite domenii de activitate, pentru a descoperi ramura de activitate care sa-i fie „mănuşa potrivită” și să-i aducă doza maximă de satisfacție.

Drumul Dalianei a pornit banal la prima vedere, ca al oricărei persoane. A absolvit facultatea de Contabilitate și Informatica de Gestiune, în ultimul an de facultate s-a angajat în domeniu și a avut frumoasa oportunitate de a profesa, de a înțelege mai clar “cu ce se mănâncă” această meserie. După mai mult timp în care s-a aliat cu cifrele, calculele și actele care formau, mai nou, rutina ei zilnică, Dali (așa o numesc cei mai apropiați) a realizat ca viața ei ar avea nevoie de o doză suplimentară de adrenalină.

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

“Din dorința de a introduce și a experimenta chestii noi, am participat o perioadă de timp la concursuri de ciclism și alergare montană unde am avut un real succes. Aveam un vis, să trăiesc visul american. Aşadar, împreună cu două prietene, în anul 2016 am plecat în America, şi am avut o experienţă care ne-a împins limitele la extrem. Am făcut toate joburile: bucătărie , servit, curățenie, hoteluri, dar jobul cel mai interesant a fost un job de noapte, la un club, unde trebuia sa facem poze oamenilor și sa le vindem acele poze. Era nevoie de profesionalism, socializare, negociere, dar nu în ultimul rând Curaj. După această experiență mi-am dat seama că omul poate să facă orice își dorește, trebuie doar să facă.”, spune Daliana.

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

Pasionată de lucruri mai “altfel”, mai deosebite, Daliana a decis să se înscrie la un curs de Masaj Thai, despre care nu știa nimic la acel moment, doar singurul fapt că suna super interesant. Acest tip de masaj este mai mult decât o tehnică vindecătoare de masaj. Este simultan artă, meditație în mișcare, un act de devotament, o terapie pentru corp și minte, energizantă și relaxantă în același timp.   De atunci a început adevărata ei aventură. Cursuri peste cursuri, timp de 2 ani, tot ce câștiga,  investea în dezvoltare și cunoaștere. Aşa a ajuns să obţină primele rezultate și performanțe. “În anul 2018 am participat la campionatul Mondial de Masaj din Copenhaga, în anul 2019 am câștigat medalia de argint la Campionatul European de masaj din Italia, iar în anul 2020 am înființat NewMA, Asociație internațională de masaj care organizează campionatul european de masaj. Totul mergea minunat, iar lucrurile mergeau de la sine, pana când situația pandemica din lume ne-a închis în casăa, iar masajul era unul din lucrurile pe care nu le-am putut face.”, spune Daliana.

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

În perioada pandemiei, toate domeniile de activitate au avut de suferit. În vreme ce o parte din oameni s-au plâns cât de greu este să stai doar în casa și să fie privaţi de toate activitățile ce le aduceau plăcere, Daliana a simțit nevoia să-și alimenteze sufletul cu o nouă provocare, o nouă încercare de a face ceva frumos, util și inedit.

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

„ Mi-am dorit să aprofundez arta masajului, însă lipsa contactului uman a făcut imposibil acest lucru. Aşa  căă am început sa mă ocup de alt proiect pe care îl avem în dezvoltare, dar de care nu m-am ocupat, și anume, transformarea casei tradiționale de familie, într-o casă de vacanță. Așa că am început să lucrez cu lemnul, să tai, să șlefuiesc, să  construiesc, să vopsesc, să combin. Ușor, ușor, am început sa iubesc și acest lucru, doar ca îmi doream și altceva. Așa am descoperit Rășina Epoxy, un lichid care poate sa prindă formă și culoare în funcție de dorința și creativitatea meșterului. Lemnul nu a mai fost doar lemn, ci a devenit o operă de artă. Tăvițe, tablouri, tocătoare, mese, scaune, chiar și pardoselile au obținut un aspect inedit și trainic cu ajutori rășinii. Rășina este tot ce ți-ai dori atunci când îți dorești să realizezi în design interior dar și exterior, atunci când nu vrei nici parchet, nici mochetă, nici greșie. La început ai crede ca nu ai ce altceva, dar exista. “, ne-a mai relatat Daliana.

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse mâinile ei fac artă - terapeutul sibian cu talente ascunse

Când vine vorba de corpul uman, Daliana recomandă cu încredere Masajul Thai, iar când vine vorba despre locul pe care îl numești „acasă”, rășina epoxy poate fi opțiunea perfectă pentru a pune o amprentă deosebită și a crea acea ambianță care să ofere confortul dorit, într-o manieră personalizată și unică.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu