marcel manea 1

O uniformă de poliție este mai ușor de pus pe niște umeri puternici. Polițistul sibian care își pompează mușchii după muncă, a transformat pasiunea în performanță .

Despre Marcel Manea este vorba, polițistul sibian, campion european la culturism. Acesta a participat la Campionatul European de Culturism și a obținut medalia de aur. O performanță născută dintr-un simplu hobby, a ajuns să-i aducă titluri mari. La 41 de ani, Marcel Manea a atins cel mai înalt nivel în cariera sa sportivă și cu siguranță nu se va opri aici. De mai bine de 23 de ani, Marcel reușește să îmbine cariera în slujba societății cu pasiunea sa pentru sport, obținând rezultate uimitoare pe ambele planuri.

marcel manea 12

“Totul a pornit de la lipsa de ocupație în timpul liber. Am început să merg la sală, a început să îmi placă din ce în ce mai mult și treptat au apărut și competițiile.”, spune Marcel.

Odată ce sportul a început să-l atragă din ce în ce mai mult, iar munca sa în sala de sport a arătat primele roade, polițistul sibian a fost tentat să urce pe scenă, participând la mai multe competiții sportive atât din România, cât și din străinătate.  Ambiția și devotamentul i-au adus de-a lungul anilor 6 titluri de Campion Național la Culturism și 5  concursuri Cupa României câștigate.

marcel manea 13

Ambiția și orele nesfârșite de antrenament i-au adus anul acesta un nou titlu la master, seniori şi campion absolut, în cadrul Campionatului Balcanic de culturism şi fitness, care a avut loc  în septembrie la Drobeta Turnu Severin. Performanța a fost urmată de Campionatul European de Culturism din Spania, de unde polițistul sibian s-a întors cu marele premiu – medalia de aur.

marcel manea 2

Cu toate că este un hobby, culturismul presupune multă muncă, poate chiar mai multă decât pare la prima vedere.

Unul dintre secretele unui campion ca Marcel este că își antrenează mușchii pentru a se distrage de la slujba solicitantă din timpul zilei.

“Nu este ușor. E nevoie de ambiție și perseverență pentru a obține rezultate. Disciplina este cea mai importantă. Trebuie să respecți un anumit regim alimentar, care este, probabil cel mai important în pregătire, dar și antrenamentele și odihna. Ultima săptămâna înainte de concurs este cea mai grea.”, relatează Marcel Manea.

marcel manea 1marcel manea 9marcel manea 8

Perioadele dificile și greutățile sunt inevitabile, iar pandemia cu care ne confruntăm în acest an,  nu, nu i-au stat în cale în pregătirea pentru concurs, care a fost mai dificilă decât de obicei.

“A fost mult mai dificil să ajungi la forma dorită doar cu antrenamentele în condiţii casnice. Sălile au fost închise şi ne-am descurcat fiecare cum am putut, cu antrenamente acasă, dar acestea clar nu se pot compara cu antrenamentele de forță din sală.”, a mai relatat Marcel Manea.

Polițistul sibian spune că nu se va opri aici și că acum se află în pregătire pentru următoarea competiție – Campionatul Mondial de Culturism. Concursul va avea loc peste trei săptămâni și se va desfășura în Spania. Marcel Manea spune că este încrezător în propriile forțe, are așteptări și speră să se întoarcă cu un nou titlu.

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu