politia control amenzi 2

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 143 de forţe ale poliției și poliției locale. S-au dat amenzi de peste 25.000 lei într-o singură zi, cele mai multe pentru nepurtarea măștii de protecție.

Astfel, au fost verificate 1.324 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 127 de mijloace de transport, din care 105 mijloace de transport, din care 102 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.400 de lei, din care 109 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri și 6 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

politia control amenzi 1 politia control amenzi 1 1

Polițiștii locali sibieni au verificat 338 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.250 de lei, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 3 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

În cursul zilei de 16 octombrie a.c., 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Cârțișoara, Șelimbăr, Rășinari, Poplaca, Boița,Turnu Roșu și Racovița.

De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au desfășurat activități de informare cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2, în zona instituțiilor de învățământ. Totodată, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 58 de avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

politia control amenzi 4

În data de 16.10.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar 4 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru abateri de la legislația sanitară veterinară.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 7 persoane, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun Sibiu fiind verificate 104 de persoane aflate în carantină și 32 persoane aflate în izolare.

politia control amenzi 3

Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.