Sibienii care nu au purtat mască au fost sancționați – Amenzi de aproape 13.000 lei sâmbătă

2.581

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. S-au dat amenzi de 12.900 lei persoanelor care nu respectă măsurile impuse pe perioada stării de alertă. 

Astfel, au fost verificate 1.914 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse. De asemenea, au fost verificate 81 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 130 de mijloace de transport, din care 109 mijloace de transport public în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, din care 171 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 36 de pasageri și au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei un conducător auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 77 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.400 de lei, din care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea.

„În cursul zilei de 17 octombrie a.c., 37 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Cârțișoara, Șelimbăr, Rășinari, Poplaca, Boița,Turnu Roșu și Racovița. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 46 de avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

În data de 17.10.2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat o acțiune comună de control în trafic, împreună cu cadrele Biroului Politie Autostrada pe Autostrada A1. In cursul acestei actiuni,au fost verificate 10 autospeciale de transport alimente. A fost aplicat un avertisment”, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 14 persoane și 2 societăți comerciale, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Municipiul Sibiu fiind verificate 145 de persoane aflate în carantină și 23 persoane aflate în izolare.

Menționăm faptul că misiunile au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.