fbpx

Spitalul din containere din curtea Județeanului, deschis pentru pacienții cu Covid-19

880

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a deschis, în cursul zilei de sâmbătă 17 octombrie, o structură modulară destinată internării și tratării pacienților diagnosticați cu COVID – 19.

Structura deschisă este una modernă iar în cadrul ei se regăsesc cabinete pentru medici, asistente și registratură, sală de tratament și un total de 25 de paturi în 8 saloane (cinci saloane a patru paturi fiecare și 3 saloane totalizând 5 paturi). Toate saloanele sunt dotate cu grup sanitar propriu.

mod 2 scaled

Așa cum am promis în ședința de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, structura modulară a SCJU Sibiu a fost deschisă sâmbătă 17 octombrie pentru pacienții COVID pozitiv, după ce vineri după-amiază am primit avizul DSP Sibiu. Structura are un număr de 25 de paturi și oferă cele mai bune condiții de cazare și tratament pentru pacienții COVID-19. A fost un efort susținut al tuturor celor implicați, de la asistente la medici pentru ca această structură să fie deschisă, fiind asigurate materiale sanitare, echipamente medicale, materiale de curățenie, dezinfectanți și circuite medicale corespunzătoare„, a declarat Conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

mod 3 scaled

 Structura modulară deschisă face parte dintr-un obiectiv de investiții amplu, care a fost finalizat recent și care constă în două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical,  cu o suprafață de circa 750 de mp.  Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 6 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

 

mod 1 scaled

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.