Tirurile și autobuzele verificate de polițiștii sibieni – S-au dat peste 350 amenzi

0 425

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii sibieni au desfășurat, în perioada 12-18 octombrie, o acțiune de verificare a tirurilor și autobuzelor. Peste 1.100 de autovehicule au fost luate la control, fiind împărțite peste 350 de amenzi. 

„În perioada 12 – 18 octombrie a.c., Serviciul Rutier Sibiu, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfășurat o amplă acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme peste  8+ 1 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri peste 3, 5 tone, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Polițiștii sibieni au verificat 1.112 autovehicule, dintre care 740 de autovehicule de transport de marfă și 372 de autovehicule de transport de persoane. Iar în urma controalelor, au aplicat 305 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 52 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Transportatorilor de persoane le-au fost aplicate o sancțiune pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice, 23 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 5 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 17 pentru defecțiuni tehnice, iar alte 256 pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru defecțiuni tehnice, una pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule şi 43 de sancţiuni  pentru alte abateri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.