Încă patru elevi și patru profesori din Sibiu internați în spital cu COVID

3.215

Încă patru elevi și patru profesori din județul Sibiu au fost confirmați cu noul coronavirus. Aceștia au fost internați în spital. De asemenea, încă o unitate de învățământ a trecut în scenariul roșu.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ. Prin urmare, astăzi, 20 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

–  267 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu o unitate de învățământ;

48 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

18 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor elevilor la activități/lecții online (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu, Liceul Teologic Baptist ”Betania” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit a Forumului German, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș” Mediaș, Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita, Liceul Tehnologic ”Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului cu structurile Școala Gimnazială Apoldu de Sus, Școala Gimnazială Dobârca și Grădinița cu Program Normal Dobârca, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos și Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus) – mai mult cu o unitate de învățământ;

De asemenea, situația elevilor și personalului din unitățile de învățământ din județul Sibiu, internate și izolate/carantinate este următoarea:

  • 23 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate: 12 elevi (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Racovița Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu și Școala Ocna Sibiului), 9 cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu, Liceul Teoretic ”Gustav Gűndisch” Cisnădie, Școala Gimnazială Nocrich și Școala Gimnazială Roșia) și 2 personal nedidactic (Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Școala Gimnazială Apoldu de Sus);
  • 1 344 persoane carantinate/izolate: 1 263 elevi, 66 cadre didactice, 5 personal didactic auxiliar și 10 personal nedidactic).

 În comparație cu datele oferite luni, 19.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu 4 elevi și 4 cadre didactice) și al persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 21 elevi, cu 2 cadre didactic auxiliar și cu 1 personal nedidactic), în total fiind 1 344 persoane (față de 1320 în 19.10.2020).

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.