diicot mascati descinderi

Procurorii și polițiști au descins în zeci de locații din Sibiu, Timiș, Hunedoara și Gorj la mai multe persoane bănuite de trafic de migranți și trafic de droguri. Conform mediafax.ro, migranții erau aduși din Serbia și ajutați să treacă în Ungaria.

Procurorii DIICOT Timișoara și polițiștii au făcut, marți, 20 de percheziții domiciliare în Timiș, Hunedoara, Gorj și Sibiu, vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de migranți și trafic de droguri de mare risc.

În acest an, pe raza județului Timiş s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat, specializat în activităţi infracţionale pe linia traficului de migranţi, constând în introducerea frauduloasă în România din Serbia a unor grupuri de migranţi provenind din zona asiatică şi Orientul Mijlociu, urmată de facilitarea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, prin diferite zone de pe raza județelor Arad, Bihor şi Satu Mare, în vederea deplasării migranţilor către statele din vestul Europei.

Conform DIICOT, unii dintre membrii grupării erau implicaţi şi în activităţi de trafic de droguri de mare risc, în special comprimate tip ecstasy.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi audiate 17 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și Oradea, al luptătorilor Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Comentariul meu

Lasă un răspuns