Poziția Polisano în cazul ginecologului sibian acuzat de moartea unui bebeluș

2 27.381

⇓ Ascultă știrea ⇓

Medicul ginecolog Horațiu Deutsch, care profesează în cadrul Clinicii Polisano, este acuzat de o familie de tineri sibieni că nu a acordat mamei îngrijiri medicale specifice atunci când aceasta, însărcinată fiind, a acuzat dureri și sângerări. Fetița care ar fi urmat să se nască la finalul lunii octombrie a murit în pântecele mamei, când sarcina trecuse de 7 luni.

CITEȘTE AICI ÎNTREAGA POVESTE A FAMILIEI HOLERGA 

Paula și Ionuț Holerga susțin că fetița ar fi putut fi salvată dacă medicul care a urmărit sarcina ar fi acordat mai multă importanță stării de sănătate a mamei. Fetița, care ar fi urmat să se numească Sofia, a murit cât timp se afla în burtica Paulei. Aceasta s-a prezentat la Urgența Clinicii Polisano cu dureri abdominale și sângerări. A fost externată a doua zi, spune ea, fără ca medicul ginecolog să îi facă un control amănunțit. A respectat indicațiile pentru administrarea medicamentelor, dar după 5 zile a revenit cu aceleași acuze. Atunci s-a constatat ecografic că fătul murise. Acum, cei doi tineri îl acuză pe medicul ginecolog Horațiu Deutsch, care urmărise de fapt toată sarcina Paulei, de faptul că nu a acordat îngrijirile medicale necesare pentru ca această tragedie să fie evitată.

Cercetat de Consiliul Etic

Clinica Polisano a deschis o anchetă internă, dar care nu s-a finalizat încă.

”Suntem alături de familia profund îndurerată și îndreptățită în aflarea adevărului. În urma producerii nefericitului eveniment a fost convocat Consiliul Etic al clinicii. În cadrul întâlnirilor, membrii Consiliului Etic au solicitat informații referitoare la actul medical personalului medical implicat în acordarea asistenței medicale pacientei Holerga Paula Maria.

În momentul în care Consiliul Etic va finaliza analiza cazului pe baza declarațiilor personalului medical și a documentelor medicale existente, va comunica concluziile familiei Holerga. Totodată, precizăm că în cazul în care ni se vor solicita, vom pune la dispoziția autorităților sibiene și competente toate informațiile și documentele aferente cazului.” este poziția clinicii Polisano, transmisă la cererea Ora de Sibiu. Cei doi tineri au depus o plângere și la Colegiul Medicilor Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Teodora scrie

    Acest medic nu ar mai trebui să proceseze.Acum doi ani mi-a recomandat o histerectomie .Complet gresit.După consultarea altor doi medici acest lucru nu era deloc necesar.!!!!

  2. Andrei scrie

    Nicio grijă, Polisano cercetează… Am avut și eu o intervenție ratată de către un urolog(nu dau nume) în urma căreia îmi puteam pierde un rinichi. Reacția conducerii: ne pare rău…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.