Cîmpean: „Vom suplimenta secția ATI a Spitalului Județean cu șase paturi”

1.397

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine miercuri la Sibiu pentru a analiza situația din spitale. Vizita acestuia are loc în contextul în care guvernul se află într-un proces de suplimentare a paturilor de pe secțiile ATI din Transilvania. La Sibiu vor ajunge șase paturi noi. 

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu a spus, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că pe secția ATI a Spitalului Județean se vor mai aduce încă șase paturi.  „(…) Mâine (n.red.: joi) vor ajunge la Spitalul Județean șase circuite pentru ventilatoare, pentru dotarea paturilor ATI. În maxim două săptămâni aceste paturi vor fi complete, personalul instuit și vom mări astfel capacitatea cu șase paturi”, a spus Daniela Cîmpean.

De asemenea, Raluca Turcan, vicepremierul României, a spus că ministrul Tătaru va vizita miercuri mai multe spitale din Transilvania pentru a vedea unde este nevoie de suplimentarea locurilor la ATI.

„Azi va veni la Sibiu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care este într-un circuit în mai multe spitale din Transilvania. Suntem într-un proces de suplimentare a locurilor ATI. (…) Creștem cu 10% capacitatea la ATI la nivel de regiune”, a declarat Raluca Turcan.

În prezent, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu nu mai sunt locuri la ATI, astfel că cinci pacienți infectați cu coronavirus au fost transferați în alt județ. 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.