Primăria Sibiu bună de plată – A pierdut procesul cu Sindicatul Polițiștilor din România

1.847

În februarie 2019, polițiștii din toată țara își anunțau intenția de a organiza un protest la Sibiu chiar în ziua de 9 mai, atunci când a avut loc Summit-ul UE. Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS a depus atunci o cerere în acest sens, însă Primăria Sibiu a refuzat-o, astfel că mitingul nu a mai avut loc. Ca urmare a refuzului, Sindicatul DECUS a deschis proces împotriva Primăriei, pe care l-a și câștigat. 

Sindicatul DECUS a depus o cerere la Primăria Sibiu pentru organizarea unui miting în ziua Summit-ului, dar care a fost refuzată. Prin prima cerere polițiștii doreau să protesteze chiar în Piața Mare a Sibiului. Au încercat și a doua oară, și au cerut autorizație pentru zona din fața magazinului Dumbrava. Nici de această dată nu li s-a aprobat cererea, așa că protestul nu a mai avut loc. Ca urmare a acestor refuzuri Sindicatul polițiștilor DECUS a deschis proces împotriva Primăriei Sibiu.

Acum, Primăria Sibiu este bună de plată, fiindcă Sindicatul DECUS a câștigat procesul. Asociația „Evoluție în Instituție” informează că în urma decizie Primăriei Sibiu de a interzice respectivul protest, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 3.800 lei.

„Reamintim că în urma deciziei Tribunalului Sibiu, rămasă definitivă în urma respingerii recursului formulat de către Primăria Sibiu la Curtea de Apel Alba-Iulia, aceasta a fost obligată să plătească 2.500 lei cu titlu de daune morale SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR DIN ROMÂNIA DECUS, 800 lei cheltuieli de judecată tot pentru sindicat și 500 lei cheltuieli de judecată pentru Asociația Evoluție în Instituție. Îi informăm pe cetățenii din Sibiu că asociația noastră a început demersurile pentru a chema Primăria Sibiu în judecată cu obligația de a face, astfel încât să recupereze aceste sume din salariul funcționarilor publici ce au cauzat acest prejudiciu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociația „Evoluție în Instituție”.

În mai 2019, reprezentanții asociației „Evoluție în Instituție” acuzau Primăria Sibiu că încalcă drepturile cetățenilor pentru că nu a aprobat respectivul miting în Piața Mare în ziua Summit-ului. 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.