Tătaru, după recordul de cazuri COVID – „Nu se impune o reînchidere totală. Măsurile se iau la nivel local”

719

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, după ce România a înregistrat un nou record negativ în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19, că nu se impun măsuri suplimentare şi că fiecare Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ia măsurile necesare în funcţie de incidenţa infectărilor la nivel local, notează AGERPRES.

„Nu se impune acest lucru. După cum ştiţi, probabil, noi adaptăm restricţiile şi măsurile la nivel local. Fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă se adaptează după indicele pe care îl primeşte de la DSP, la 24 de ore, iar evaluarea măsurilor, după 48 de ore, sunt cele care sunt puse în practică”, a spus Nelu Tătaru, întrebat fiind dacă se impune o „reînchidere totală”.

El s-a referit şi la numărul mare al cazurilor de COVID-19 comunicat miercuri, dar a spus că au fost şi multe testări „După cum ştiţi, avem 4.848 de cazuri noi, dar avem şi 37.000 de teste lucrate. Noi urmărim cazurile de terapie intensivă, precum şi decesele. Nu rămâne decât să respectăm aceleaşi reguli pe care le avem şi să ne gândim că, totuşi, există un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

Asimptomaticii și oligosimptomaticii, tratați la domiciliu

Ministrul s-a referit şi la noile modificări legislative referitoare la tratarea pacienţilor cu COVID-19. „Mâine seară, în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136, prin care asimptomaticii şi oligosimptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată, vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară, vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să-şi facă tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a menţionat Nelu Tătaru.

Sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)