De ce nu se introduc restricții în Sibiu la o rată de infectare de 2,99 – ”Să nu fim dați în judecată”

0 7.290

⇓ Ascultă știrea ⇓

Municipiul Sibiu a atins o rată de infectare de 2,99 la mia de locuitori. La doar o sutime distanță de 3 la mie, adică exact pragul când sunt introduse noi măsuri. La Sibiu însă aceste măsuri nu se iau, la fel cum s-a întârziat și impunerea celor necesare atunci când rata de infectare a trecut de 1,5 la mia de locuitori. Autoritățile au o explicație ”Nu vrem să fim dați în judecată”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește aproape zilnic pentru a analiza situația epidemiologică din județ și pentru a aproba schimbarea planurilor și măsurilor anticovid. Deși rata de infectare la nivelul municipiului Sibiu a ajuns joi la 2,99 la mia de locuitori, autoritățile nu au luat încă nicio măsură suplimentară.

”Noi ca instituție nu putem să luăm astfel de decizii. Noi doar le aprobăm pe cele propuse de DSP. Iar ei nu au venit cu propuneri pentru măsuri suplimentare”, a spus Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Adela Morar, reprezentantul DSP Sibiu, a dat o explicație care vine ”de sus”. ”Domnul Raed Arafat ne-a spus să fim foarte atenți pentru că au existat plângeri în instanță când măsurile nu au fost cele prevăzute în hotărârea de Guvern. Analiza ratei de incidență se face zilnic de DSP și de îndată, și probabil curând, vom anunța acest lucru și atunci se vor putea pune în aplicare alte măsuri mai drastice”

Mai exact, se așteaptă ca rata de infectare să treacă de 3%, ceea ce cel mai probabil se va întâmpla vineri, pentru ca măsurile noi să fie impuse la nivelul municipiului Sbiu.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.