Sibianul cu COVID 19 mort în așteptarea unui loc liber pe ATI – Medicii l-au monitorizat permanent

1.621

Sibianul de 65 de ani care a murit vineri aşteptând eliberarea unui loc la Terapie Intensivă, a beneficiat, conform detaliilor oferite de Prefectura Sibiu, de sprijin medical de specialitate.

Bărbatul în vârstă de 65 ani, cunoscut cu multiple comorbidități, a ajuns pe 21 octombrie 2020 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș ,în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănatoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu CNCCI în vederea solicitării unui loc pe secția ATI. Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare.
’’Între timp, ținând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă.
În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat. Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată’’, spun cei de la Prefectura Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi