Lăutari infectati cu coronavirus la un botez – Întreaga localitate băgată în carantină

0 4.973

⇓ Ascultă știrea ⇓

De la miezul nopţii, două localităţi din judeţul Cluj au intrat în carantină totală.  În una dintre cele două comune, incidenţa depășește 13 cazuri la mia de locuitori.

În cealaltă localitate, a fost nevoie de restricții severe, după ce aproape întreg satul a participat la un botez unde, se pare, cel puțin unul dintre lăutari era infectat. Localitățile care au intrat în carantină sunt Săvădisla și Sic, care au rate de infectare foarte mari. La Săvădisla – 8,72 la mia de locuitori, iar la Sic – 13,57, scrie Digi24.

La Săvădisla a avut loc o petrecere de botez și apoi s-a constatat că 48 de persoane care au participat la acest eveniment, inclusiv lăutarii, s-au infectat cu SARS-CoV-2. Se pare că cel puțin unul dintre lăutari era infectat deja când a venit la petrecere.

S-a dispus măsura carantinării celor două localități, ca în starea de urgență – nu se va mai putea intra și ieși din localitate fără o declarație pe propria răspundere, iar accesul nu va fi permis decât celor care transportă marfă și alimente, produse sanitare, celor care lucrează și celor care îngrijesc bătrâni. Masca va fi obligatorie, iar amenzile încep de la 500 de lei. Cei care vor încerca să intre în localitate pe căi ocolite riscă să se aleagă cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Începând de sâmbătă încă trei localități din județul Cluj au intrat în scenariul roșu – Câmpia Turzii, Feleacu și Mica. Municipiul Cluj-Napoca este deja în acest scenariu.

Județul Cluj per ansamblu a trecut de rata de infectare de 3 la mia de locuitori, alături de județul Alba și Harghita, precum și București.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.