Iarnă cu temperaturi ridicate – Va fi mai cald în aproape toată Europa

0 1.826

⇓ Ascultă știrea ⇓

Meteorologii de la AccuWeather au realizat estimarea vremii pentru iarna 2020-2021. Se anunță vreme mai caldă față de normal pentru toată Europa. Pentru România, specialiștii prognozează puține ninsori și temperaturi peste media normală a perioadei.

Se prognozează o iarnă mai caldă față de normal pentru toată Europa anunță obervatornews.ro. Nu sunt excluse, în lunile ianuarie și februarie, episoade cu viscol și ninsori.
Pentru sudul și estul continentului, inclusiv România, sunt estimate intervale cu furtuni generate de activitatea ciclonică din Marea Mediterană.
„Unele dintre marile orașe din Europa ar putea fi lovite de furtuni în această iarnă. Vorbim despre Lisabona, Madrid și Barcelona, Nisa, Roma, Atena și București”, spune meteorologii AccuWeather.
Progresia lentă a acestor furtuni va duce la un risc crescut de inundații, în special în nordul Italiei și în Balcanii de Vest.
De asemenea, spun specialiștii, nu sunt excluse, în lunile ianuarie și februarie, și câteva pătrunderi de aer mai rece și episoade cu vreme de iarnă cu viscol și ninsori.
Activitate redusă a vortexului polar, în următoarele luni
Această estimare este cauzată și de o intensificare a fenomenului La Nina din Oceanul Pacific. Acesta poate influența oscilațiile din sezonul rece a vortexului polar.
Așadar oamenii de știință se așteaptă la o activitate destul de redusă a vortexului din zona arctică și pentru următoarele luni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.