Scenariu roșu în alte cinci școli din județ – Elevii fac cursuri doar online

988

Patru unități de învățământ și alte 11 clase dintr-o școală din Mediaș intră în scenariul roșu. Elevii vor face cursuri exclusiv online, începând de marți. 

„În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din data de 26 octombrie a.c. s-au discutat propunerile făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu privire la suspendarea cursurilor unor formațiuni de studiu, precum și schimbarea scenariilor în unele unități de învățământ”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 67/2020 care cuprinde următoarele:

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se suspendă cursurile unor formaţiuni de studiu, începând cu data de 27 octombrie 2020, astfel:

  • Şcoala Gimnazială Poplaca – suspendă cursurile ,,faţă în faţă şi trece în activitate didactică on-line (cadru didactic confirmat pozitiv);
  • Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Mediaş – clasele a V-a A,B,C, a VI-a A,B,C, a VII-a A,B,C, a VIII-a A,B suspendă cursurile ,,faţă în faţă şi trec în activitate didactică on-line (cadru didactic confirmat pozitiv);

Pentru următoarele unităţi de învăţământ se modifică scenariul de funcţionare, începând cu data de 27 octombrie 2020, după cum urmează:

  • Şcoala Gimnazială ,,Viorel Cucu Paltin” Arpaşu de Jos trece din scenariul 2 în scenariul 3 ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori;
  • Şcoala Gimnazială Ocna Sibiului trece din scenariul 1 în scenariul 3 ca urmare a ratei de incidenţă de peste 3 la 1000 de locuitori;
  • Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” Şelimbăr, cu clasele V-VIII, respectiv grupele de grădiniţă cu program prelungit din şcolile Şelimbăr şi Veştem trec din scenariul 2 în scenariul 3.

De asemenea, în cadrul ședinței de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-au luat noi măsuri în ceea ce privește localitățile care au depășit pragul de 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi