Creșele din Râmnicu Vâlcea se închid timp de două săptămâni

0 177

⇓ Ascultă știrea ⇓

CJSU Vâlcea a decis închiderea tuturor creșelor din municipiul Râmnicu Vâlcea, timp de două săptămâni. Cei mici vor sta acasă din 28 octombrie până în 10 noiembrie, scrie mediafax.ro

„Toate unitățile de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea rămân pe scenariul roșu pentru încă două săptămâni. De asemenea, în perioada 28 octombrie – 10 noiembrie, va fi suspendată și activitatea creșelor din municipiul Râmnicu Vâlcea”, se arată în decizia adoptată de CJSU Vâlcea.

Comitetul a mai instituit restricții în 14 localități din județ în care rata de incidență cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele două săptămâni a crescut la peste 1,5/1000 de locuitori. Cele 14 localități sunt: Sutești (4,25), Ocnele Mari (4,05), Măldărești (3,57), Fârtățești (3,41), Stroești (3,33), Slătioara (2,75), Oteșani (2,71), Stănești (2,56), Crețeni (2,35), Frâncești (1,71), Câineni (1,65), Boișoara (1,61), Prundeni (1,54) și Scundu (1,54).

Potrivit analizei realizate de Direcția de Sănătate Publică, în județ sunt 12 localități care înregistrează o incidență cumulată mai mare de 3/1000 de locuitori. Acestea sunt: Bunești (4,71), Dăești (4,44), Sutești (4,25), Ocnele Mari (4,05), Ștefănești (3,77), Băile Govora (3,69), Măldărești (3,57), Călimănești (3,42), Fârtățești (3,41), Râmnicu Vâlcea (3,37), Stroești (3,33) și Vlădești (3,30).

Restricțiile luate înn cele 14 noi localități vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri.

Conform Prefecturii Vâlcea, în localitățile cu incidență mai mare de 3 la mia de locuitori sunt interzise organizarea și desfășurarea de activități cu publicul în cadrul cinematografelor și a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul în cazul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

Restaurantele și cafenelele din spațiile închise, precum și operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc vor putea funcționa la 30% din capacitatea maximă a spațiului dacă în localitatea respectivă incidența cumulată este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori și la 50% din capacitate dacă rata de incidență a cazurilor este sub 1,5/1000 de locuitori. Aceleași reguli se aplică în aceste localități și pentru desfășurarea și organizarea de activități cu publicul în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

„Precizăm, de asemenea, că la nivelul întregului județ se menține obligativitatea purtării măștii de protecție de către persoanele adulte și copiii cu vârsta de peste 5 ani în toate spațiile publice deschise și închise”, se mai arată în comunicat.

Incidența cazurilor de îmbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni în județul Vâlcea este de 2,10 cazuri noi/1000 de locuitori. „Deși această rată a incidenței este în scădere atât la nivelul județului, cât și la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea (3,37), facem apel la populație să rămână vigilentă și să respecte cu strictețe regulile și măsurile dispuse pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în condițiile în care în ultima săptămână, în județ, s-a înregistrat o creștere a numărului de focare din centrele rezidențiale și din unitățile spitalicești, care, potrivit HG nr.856/14.101.2020, sunt excluse de la calculul incidenței cumulate”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.