Prefectul Sibiului, după reacția dură la adresa medicului urgentist – „Mi-am cerut scuze. A fost o situație regretabilă”

1.784

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a avut, luni, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, o reacție dură la adresa medicului urgentist Voichița Halmaghi. După ce medicul a semnalat o situație care se întâmplă în spital, și anume că nu mai sunt locuri pentru pacienții care ajung la UPU, prefectul s-a arătat deranjat de intervenție, menționând că cele semnalate nu fac subiectul ședinței. „Ne facem de toată minunea, pe bune. Parcă ați fi de la presă”, i-a spus Crețu medicului urgentist. Astăzi, însă, prefectul a declarat că ceea ce s-a întâmplat a fost „o situație regretabilă”.

Ședința extraordinară de luni a CJSU Sibiu a fost una extrem de tensionată. Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, s-a arătat deranjat de intervenția un medic al Serviciului de Urgență, care le-a cerut autorităților să găsească soluții pentru pacienții care nu mai au loc în spitale. VEZI AICI REACȚIA PREFECTULUI.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Mircea Crețu a declarat că ceea ce s-a întâmplat cu o zi în urmă a fost „o situație regretabilă”.

„Am avut o discuție cu doamna Halmaghi față de care mi-am cerut scuze pentru reacția de ieri. A fost o situație regretabilă. Îi mulțumesc doamnei doctor pentru înțelegerea și profesionalismul de care a dat dovadă. (…) Eu, în calitate de prefect, nu pot reorganiza singur spitale și nici nu pot lua decizii într-o instituție pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătățirea situației în care ne aflăm”, a spus prefectul.

Prefectul a mai spus că în cazul situației de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, trebuie găsite soluții urgent.

„În ceea ce privește situația de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condițiile în care personalul de acolo își desfășoară activitatea sunt dificile. Doamna doctor Halmaghi mi-a relatat astăzi în detaliu cum se lucrează în UPU Sibiu, iar personal voi face tot ce ține de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de dânsa”, a mai spus prefectul Crețu.

Acesta a declarat, totodată, că marți după amiază a avut o ședință cu managerii spitalelor sibiene unde au discutat despre soluțiile ce se pot lua pentru o mai bună gestionare, la nivel local, a crizei COVID-19.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.