Amenzi de 12.000 lei marți la Sibiu pentru sibienii care nu au purtat mască de protecție

697

Polițiștii și jandarmii sibieni au desfășurat, în ultimele 24 de ore, o serie de verificări pe raza județului. Au fost depistate mai multe persoane care nu au respectat măsurile impuse de autorități, astfel că s-au ales cu amendă. 

„În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 131 de forţe ale poliției și poliției locale”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Astfel, au fost verificate 1.810 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 113 mijloace de transport, din care 112 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 11 pasageri și 3 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 626 de persoane și au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În data de 27.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 14 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 3 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 3 avertismente.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În cursul zilei de 27 octombrie a.c., 25 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Șelimbăr, Arpașu de Jos, Racovița, Porumbacu de Jos și a orașului Copșa Mică, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 19 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 124 persoane aflate în carantină și 72 persoane aflate în izolare.

În data de 27 octombrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 13 controale la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. Au fost aplicate doua avertismente.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi