bebelus coronavirus
FOTO: arhivă

Bilanț negru, miercuri, la Sibiu. Patru persoane infectate cu noul coronavirus au decedat, iar printre ele se numără și un bebeluș în vârstă de numai patru luni. Cu toții aveau comorbidități. 

Bebelușul în vârstă de patru luni a ajuns la Spitalul de Pediatrie în data de 20 octombrie. Acesta a fost testat atunci pentru noul coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Fiindcă starea lui era gravă și avea și alte comorbidități, micuțul a fost transferat pe secția ATI a spitalului.

„Copilul a venit în data de 20 octombrie și a fost internat direct pe Terapie Intensivă pentru că avea insuficiență respiratorie și starea lui era gravă. Diagnosticul de infecție cu coronavirus i s-a pus în primele 24 de ore. Starea lui s-a agravat și a fost nevoie de ventilație mecanică. Copilul avea multiple și importante comorbidități, iar marți seara din păcate a decedat”, a declarat pentru Ora de Sibiu doctor Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie.

Băiețelul era din localitatea Nocrich. Acesta este cel mai tânăr pacient infectat cu COVID-19 decedat în România. Pe secția ATI, mai erau alți doi copii bolnavi de coronavirus, însă micuțul decedat este singurul care a fost și intubat.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns