fbpx

Statul român va deconta pe viață tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv

844

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, dacă va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv, scrie Mediafax. 

Iohannis a precizat că legea va fi promulgată. „Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv și pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea de care ați vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a răspuns Iohannis.

Președintele a fost întrebat dacă în acești cinci ani lucrurile s-au schimbat. „Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am învățat ceva. Cel puțin politicienii mai responsabili au învățat ceva de aici”, a răspuns Iohannis.

Potrivit legii propuse spre promulgre, tratamentele medicale necesare pot fi efectuate în sistem public sau privat, atât în ţară cât şi în străinătate. Prevederile se aplică pentru „persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015, produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti”.

Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute, pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015. Proiectul de lege a fost semnat de mai mulţi parlamentari PNL, USR, UDMR, ALDE şi PMP.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.