politia control amenzi 2

Zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele și mijloacele de transport în comun au fost verificate de polițiști și jandarmi. Sibienii care nu au respectat măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, au fost sancționați. 

„Astfel, au fost verificate 1.950 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 43 mijloace de transport, din care 42 mijloace de transport public în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.615 lei, din care 147 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 5 conducători auto și 6 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 316 de persoane și au aplicat 11 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În cursul zilei de 29 octombrie a.c., 20 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 29.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 7 controale independente în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 2 avertismente.

De asemenea în ultimele 24 de ore s-au efectuat controale în echipaje mixte cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu privind verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus. Nu au fost constatate nereguli.

Controale la Aeroport

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 12 persoane și 2 societăți comerciale, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 103 persoane aflate în carantină și 41 persoane aflate în izolare.

Amenzi de la DSV de 43.000 lei

În data de 29 octombrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr 15 controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu, precum si la un transportator de animale vii. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor precum și pentru transport animale vii cu mijloc auto neînregistrat sanitar veterinar.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns