Primăria Sibiu pregătește proiecte noi pentru modernizarea străzilor din Sibiu  

2 1.243

⇓ Ascultă știrea ⇓

În această săptămână s-au semnat contractele pentru elaborarea documentației în vederea modernizării străzilor Marburg și Bratislava, iar procedura de achiziție pentru lucrările de modernizare a altor 7 străzi este în curs.

“Continuăm investițiile în reabilitarea cartierelor de blocuri, precum și a străzilor din Sibiu. Pregătim lucrările anului 2021 parcurgând acum etapa elaborării documentației și procedurile de achiziție. Reamintesc că documentația pentru modernizarea cartierului Veterani este în curs de elaborare, procedura de achiziție pentru reabilitarea zonei de blocuri din Terezian este și aceasta în derulare, iar lucrările pentru Calea Dumbrăvii sunt aproape de contractare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Străzile Marburg și Bratislava din cartierul Tineretului vor fi modernizate în 2021 prin amenajarea carosabilului și a trotuarelor, modernizarea rețelelor de apă și canalizare, inclusiv canalizarea pluvială și prin crearea unui iluminat public modern, asigurat prin corpuri cu LED care vor fi conectate la sistemul de telegestiune de la distanță. De asemenea, se vor crea locuri de parcare și zone verzi. Este prevăzută și amplasarea în subteran a tubulaturii pentru coborârea cablurilor de telecomunicații suspendate pe ambele străzi. Firmele contractate pentru elaborarea documentației și a proiectului tehnic au la dispoziție 5 și respectiv 4 luni pentru a preda toate aceste studii, următorul pas fiind contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.

De asemenea, procedura de achiziție pentru lucrările de modernizare a 6 străzi din cartierul Turnișor și a unei străzi din zona Trei Stejari este în curs: Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Agârbiceanu, Dreptății, Ghiocelului și Depoului. Până la termenul limită s-au depus trei oferte, aflate în prezent în evaluare. Și în cazul acestor străzi sunt prevăzute lucrări ample: modernizarea carosabilului și trotuarelor, a rețelelor de apă, canalizare și iluminat, crearea de locuri de parcare și de zone verzi.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. VERO scrie

    LA COMPA ,INTRE BLOCURI CUM RAMINE?LA ORA ACTUALA ARATA CA DUPA RAZABOI,PLATAIM TAXE SI IMPOZITE,CIND A FOST PT VOTURI,ATI TRECUT PE ACOLO REPEDE FARA SA STATI CU OAMENII DE VORBA,TRECE TI ACUM SA VEDETI ZONA,S A ZVONIT CA ESTE UN LITIGIU CU DL DE LA COMPA SI PRIMARIE,NOI PLATIM LA PRIMARIE TAXE NU LA COMPA,CEI DE LA COMPA VIN CU MASINILIE SA PARCHEZE TOT IN ZONA ,CINAD AU O PARCARE AMENAJATA LINGA STADION,EU DACA MA DUC LA STADION SAU IN FATA LA COMPA SE RIDICA MASINA,PT EI NU SINT REGULI,NUMAI PT PROSTIME,REZOLVAI SI ZONA ASTA CA ESTE DEZASTRU PRINTRE BLOCURI,BL4,5 HENRI COANDA ILUMINAT NU ,NAMOALE NU MAI ZIC,MULTUMESC

  2. florin scrie

    dar cu strazile si parcarea de la compa ce faceti,ati asfaltat numai jumatate?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.