Spitalul din Mediaș a primit primii pacienți cu Covid. Doi sunt în ATI

466

Spitalul din Mediaș a primit toate avizele necesare și a primit deja primii pacienți infectați cu Covid 19. Acest lucru se întâmplă la o săptămână după ce un bărbat din localitate a decedat în așteptarea unui loc la ATI, scrie agerpres.ro

Întrebată dacă Spitalul Municipal din Mediaş a început să trateze pacienţi COVID-19, reprezentanta DSP Sibiu, Adela Morar a răspuns: „Da. (…) Noi avizul l-am dat, după aceea le-am dat şi autorizaţia în următoarele ore (…) şi de miercuri au trimis de la Spitalul Judeţean”, a explicat Adela Morar.

Potrivit acesteia, deja „doi pacienţi sunt pe ventilator” în salonul ATI COVID de la Mediaş.

„În data de 21 octombrie, un bărbat în vârstă de 65 ani, cunoscut cu multiple comorbidităţi, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Mediaş în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănătoare cu simptomatologia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu CNCCI în vederea solicitării unui loc pe secţia ATI, Spitalul din Mediaş având secţia de ATI destinată pacienţilor COVID în amenajare. Între timp, ţinând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă, s-a solicitat intervenţia medicilor de pe secţia ATI Mediaş, în urma căreia a fost ventilat mecanic şi monitorizat în permanenţă de medicul pneumolog, medicul ATI şi medicul de gardă. În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat”, au transmis vinerea trecută, reprezentanţii Prefecturii Sibiu, într-un comunicat de presă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi