Furt de lemn pe Valea Lotrioarei – Bărbatul din Boița s-a ales cu camionul confiscat

0 5.856

⇓ Ascultă știrea ⇓

Polițiștii specializați din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au identificat vineri, în cadrul activităților specifice desfășurate, un transport multiplu de material lemnos efectuat în baza aceluiași aviz de însoțire. În cauză s-a întocmit dosar penal.

La data de 30 octombrie, polițiști din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol aflați în acțiune pe Valea Lotrioarei, au observat o autoutilitară care tracta semiremorcă, care se deplasa pe DN 7, din direcția Valea Lotrioarei-Tălmaciu, încărcată cu material lemnos.

„Polițiștii au verificat în aplicație transportul constatând că autoutilitara avea emis aviz din locul recoltării pentru un volum de 31,38 mc material lemnos, cu punct de descărcare un depozit din Sadu, transport efectuat la ora 13:54.
În jurul orei 14:30, polițiștii au observat autoutilitara pe DN 7, deplasându-se spre Valea Lotrioarei, fără a fi încărcată cu material lemnos, motiv pentru care au avut suspiciunea rezonabilă ar putea efectua un transport multiplu de material lemnos în baza aceluiași aviz.
Astfel, în jurul orei 16:10, s-a procedat la oprirea autoutilitarei și semiremorcii pe D.C. 73, în amontele localității Lotrioara. Șoferul autoutilitarei (un bărbat în vârstă de 45 de ani din Boița) le-a prezentat polițiștilor avizul eliberat pentru transportul efectuat la ora 13:54, aviz aferent primului transport de material lemnos efectuat. „, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

furat lemn 1
În urma investigațiilor, polițiștii au constatat că s-a efectuat un transport multiplu, astfel că s-a dispus indisponibilizarea cantității de 39.46 mc lemn rotund molid în valoare de aproximativ 12.000 de lei, precum și confiscarea autoutilitarei.
În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport (art. 68 din Legea nr. 46 din 2008).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.