Manuel Lettenbichler este câștigătorul Red Bull Romaniacs 2020

0 1.050

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ultima zi a raliului din Carpați a debutat pe o vreme destul de neplăcută, a fost foarte frig și a plouat intermitent pe toată durata zilei, ceea ce le-a făcut riderilor sarcina și mai grea.

Graham Jarvis a pornit în ultima zi de offroad cu un avans de 27 de secunde în fața principalului său urmăritor, Manuel Lettenbichler, înspre cel de-al 7-lea său titlu iar condițiile erau exact pe gustul său, ud, alunecos, înșelător, condiții în care britanicul se simte precum peștele în apă. Din păcate, Jarvis a avut un accident destul de serios în zona Cisnădioarei, unde a pierdut timp prețios și, mai rău, starterul electric al motocicletei s-a defectat, ceea ce înseamnă multă energie pierdută în a porni de zeci de ori motocicleta folosind starterul de picior.

unnamed 1Letti a speculat imediat greșeala, l-a ajuns din urmă și a fost suficient de inteligent încât să nu forțeze prea tare, s-a mulțumit să rămână pe urmele lui Jarvis. Cei doi au ajuns aproape concomitent în majoritatea check-point-urilor de pe traseu, chiar și în finish, unde au trecut pe sub arcul de final la 2 secunde distanță unul de celălalt.

unnamed 2  Manuel Lettenbichler câștigă, astfel, al doilea titlu consecutiv și se alătură galeriei de campioni care au reușit victorii în ani la rând: Cyril Despres, Graham Jarvis și Jonny Walker. Duelul celor doi pentru prima poziție pe podium a fost secondat de o luptă la fel de aprigă pentru victoria de etapă în cea de-a patra zi de off-road. Billy Bolt, Alfredo Gomez și Wade Young și-au petrecut aproape întreaga zi împreună, convinși de faptul că sunt prea în urmă ca să mai emită pretenții la titlu dar, în același timp, încercând să se bucure cât de mult se poate de ultima zi de competiție, mai ales că toate celelalte curse din calendarul internațional au fost anulate anul acesta. Britanicul a făcut poate cea mai bună zi a lui din toate timpurile la Red Bull Romaniacs.

unnamedA avut cele mai rapide timpuri în majoritatea check-point-urilor și a reușit să câștige ziua a patra la o distanță de 45 de secunde de Alfredo Gomez și 59 de secunde de Wade Young. Cursa excelentă din ultima zi l-a propulsat pe spaniolul Alfredo Gomez pe ultima treaptă a podiumului clasei Gold.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.