Meteorologii anunță ploi și cod galben de vânt puternic la munte

187

A intrat în vigoare o informare meteo care anunță pentru mare parte a țării ploi și ninsori la munte. O atenţionare Cod galben anunță vânt puternic la munte, valabilă în 17 judeţe, printre care și Sibiul.

Vremea se va rãci faţã de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros şi pe arii extinse va ploua, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor atinge 15-20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri locale ce vor atinge la rafale 50 km/h, iar la munte peste 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 12 grade, iar cele minime între 2 şi 4 grade. La munte se va semnala ceaţã.

Până duminică la ora 16:00, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilei de sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h, scrie Mediafax.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Conform atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 17 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș Severin.

În București, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi închisă și temporar, pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Începând de duminică dimineață, vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va urca până spre 16 grade.
Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi