ludovic orban
foto: arhivă

Premierul Ludovic Orban le transmite ambulanțierolor că le cunoaște solicitările și se va întâlni cu ei după întoarcerea din vizita oficială din Israel.

Chestionat despre protestele anunțate de Federația Națională Sindicală Ambulanța, Orban a răspuns: „Cunoaștem care sunt solicitările . Voi programa o întâlnire împreună cu domnul ministru Tătaru cu reprezentanții sindicatului din ambulanță pentru a lua o decizie legată de revendicările pe care le au, după întoarcerea din vizita oficială din Israel”.

Federația Națională Sindicală Ambulanța a anunțat un protest pentru ziua de miercuri, între orele 10.00 și 12.00, cu pichetarea Guvernului, iar de joi declanșarea grevei japoneze, scrie Mediafax.

Ambulanțierii cer suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanță, rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale și cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activității în serviciile de ambulanță, reașezarea salarizării asistentului medical, a managerului general și al membrilor comitetului director din serviciile de ambulanță, salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanță începând cu 01 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022 și asigurarea pensiei de urmaș familiei acestuia în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanță în lupta cu virusul COVID -19.

Sâmbătă, și Federația „Solidaritatea Sanitară” a decis declanșarea protestelor în stradă. Protestele încep în 5 noiembrie, în Piața Victoriei, între orele 11:00-13:00.

Sursa: Mediafax

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.