carantină parțială în italia - se interzice circulația pe timp de noapte
foto: unsplash.com

Italia intră în carantină parțială și interzice circulația pe timpul nopții. De asemenea, Guvernul a decis închiderea mall-urilor în weekend și închiderea liceelor. 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat luni în Camera Deputaţilor de la Roma că guvernul va interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea coronavirusului, informează dpa, citată de Agerpres, scrie Digi24.

Restricții care intră în vigoare în Italia

Alte măsuri cu acelaşi scop sunt închiderea muzeelor, închiderea mallurilor în weekend şi introducerea învăţământului la distanţă şi în licee. Numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi redus şi mai mult, iar deplasările între regiuni cu multe cazuri va fi restricţionat. Premierul a adăugat că se vor aplica şi măsuri locale în zonele cu număr deosebit de mare de cazuri.

Conte nu a precizat orele între care va fi interzisă părăsirea locuinţei, dar înaintea discursului din parlament, Francesca Puglisi, secretar de stat în ministerul muncii a declarat pentru canalul de ştiri SkyTH24 că interdicţia va începe de la orele 21.00.

Peste 31.000 de cazuri noi de Covid în Italia, în 24 de ore

Sâmbătă, în Italia s-au raportat peste 31.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în 24 de ore şi aproape 300 de decese, la o populaţie de circa 60 de milioane. Duminică, zi în care de obicei apar mai puţine cazuri din cauza capacităţii reduse de testare, s-au înregistrat aproape 30.000 de cazuri şi mai mult de 200 de morţi.

Europa revine încet-încet la carantină. Prima țară europeană care a trecut de un milion de cazuri, Spania, a impus deja măsuri drastice. Franța a depășit și ea acest prag psihologic, în timp ce în Germania bilanțul deceselor a trecut de 10.000 de morți. Iar în Belgia s-a impus deja lockdown total, iar vizitele în familie au fost interzise. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății avertizează: suntem într-un moment periculos.

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu