Alegerile rămân pe 6 decembrie – Ședința de plen pentru amânarea scrutinului nu s-a mai ținut

414

Şedinţa plenului Senatului României în care urma să se constate încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului al lui Ion Ganea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, nu a mai avut loc marţi. Motivul? Lipsă de cvorum”

„Am verificat cvorumul prin semnătură. Din păcate, dintr-o prezenţă necesară de 68 de senatori, până în acest moment sunt înregistrate 62 de prezenţe. În aceste condiţii, nu-mi rămâne decât să constat că nu avem cvorum şi că această şedinţă nu poate fi legal constituită. Mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut şi aş vrea să vă invit aici, în faţa pupitrului, să facem împreună o fotografie pentru a arăta cine este cu adevărat de partea poporului român”, a declarat preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Robert Cazanciuc, anunță Agerpres.
Plenul Senatului urma să constate încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi secretar al Senatului al lui Ion Ganea „având în vedere şedinţa Comitetului liderilor din data de 2 noiembrie 2020, în care liderul Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, domnul Radu Oprea, a anunţat retragerea sprijinului politic al Partidului Social Democrat a domnului senator Ganea Ion, conform Hotărârii Consiliului Politic Naţional nr. 412 din data de 29 octombrie 2020, înregistrată la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat din Senat cu nr.XV/293 din data de 2 noiembrie 2020”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi