Descinderi la un bar din Boița – Petrecere întreruptă de mascați

2.250

Patronul unui bar din Boița a fost amendat fiindcă a ținut birtul deschis, fără să respecte prevederile legale impuse de autorități. În localul respectiv avea loc o petrecere privată și, fiindcă participanții au devenit recalcitranți, a fost nevoie și de intervenția mascaților. 

Petrecerea, la care au participat zece persoane, a avut loc în noaptea de luni spre marți. Fiindcă acestea au fost recalcitrante cu polițiștii care au intervenit la fața locului, a fost nevoie și de sprijinul mascaților.

„În noaptea de 02/03 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Boița și Turnu Roșu, au constatat, într-o societate comercială din localitatea Boița, care funcționa în regim de bar, că nu erau respectate prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activității, fiind organizată o petrecere privată. În momentul intervenției polițiștilor în local se aflau aproximativ 10 de persoane, care au manifestat o atitudine ostilă la adresa acestora motiv pentru care au fost solicitați în sprijin polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale. Activitatea barului a fost întreruptă de polițiști, iar toate persoanele prezente legitimate”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În consecință, patronul barului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporară a activității acestor instituții sau operatori economici, conform prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 și alte 20 de sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor prevăzută de Legea nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv participarea la activități în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.