fodor 4

Primarul Astrid Fodor a participat, marți, 3 noiembrie, la o întâlnire de lucru între reprezentații Asociației Municipiilor din România, Secretarul de Stat in Ministerul Finanțelor Publice, Sebastian Burduja, și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. fodor 3

fodor 1

“Cel mai important subiect discutat a vizat cota din impozitul pe venitul global care revine de drept administrațiilor locale, respectiv menținerea acesteia la nivelul de 65% stabilit pentru anul curent. Astfel, s-a convenit necesitatea adoptării unui act normativ prin care să se modifice legislația în vigoare, fixându-se clar cota din impozitul pe venit pentru anul 2021. În caz contrar, există riscul revenirii, cel puțin până la aprobarea bugetului de stat pentru 2021, la cota de 41,75 %, prevăzută de legislația în vigoare”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stabilirea unei cote cât mai mari din impozitul pe venit plătit de sibieni către bugetul de Stat înseamnă pentru Sibiu completarea veniturilor proprii ale Municipiului cu fonduri care vor fi utilizate pentru lucrări și servicii publice.

fodor 2

Principalele teme discutate în cadrul întâlnirii au fost:

  • Aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 care să intre în vigoare în ianuarie 2021, un aspect important pentru stabilirea din timp a bugetelor locale care depind de aprobarea Bugetului de Stat
  • Stabilirea prin Legea Finanțelor Publice Locale a cotei din impozitul pe venit ce revine administrației publice locale si eliminarea practicii de modificare a acestei cote anual prin Legile de aprobare a bugetului de stat din fiecare an.
  • Reglementări în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și autorizării executării lucrărilor de construcții.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.