sibiu centru gol 49 e1605868698130

Din cauza evoluției epidemiologice pe teritoriul României și a creșterii numărului de persoane infectate, Consiliul Național pentru Situații de Urgență a decis să implementeze o serie de măsuri mai drastice pentru a reduce evoluția epidemiei și pentru deblocarea sistemului sanitar. Deciziile au fost discutate joi seară de Guvern. Președintele Klaus Iohannis a dezvăluit din ele – Detalii AICI!

Inițial, s-a propus ca la nivel național, pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată este egală sau mai mare cu 6 la mia de locuitori, să se instituie măsura carantinării localității și să fie interzisă circulația persoanelor în afara locuinței. 

Citește și CJSU propune carantină în Sibiu și alte cinci localități – Să se închidă terasele, târgurile, parcurile pe timpul nopții

În ședința de Guvern care a avut loc în seara de joi, 5 noiembrie, nu s-a mai adoptat hotărârea prin care localitățile care au trecut de o rata de infectare de 6 la mia de locuitori intră în carantină totală, și s-a decis că rămâne la latitudinea conducerii județelor decizia privind instituirea restricțiilor la nivel local. Astfel, în cele 16 localități din județul Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, se va instaura o carantină parțială. Care sunt măsurile ce se vor lua începând de luni, 9 noiembrie, se găsesc AICI

În județul Sibiu, avem următoarele localități care au depășit rata de incidență cumulată de 6 la mia de locuitori și ar urma să intre în carantină parțială:  Municipiul Sibiu, Poiana Sibiului, Racovița, Sebeșul de Sus, Șelimbăr, Coveș, Săsăuși, Săliște, Presaca, Ilimbav, Apoldu de Jos, Benești, Poplaca, Arpașu de Jos și Colun, Coveș, Nocrich.

Începând de luni, 9 noiembrie, se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile.

Conform noilor reguli, toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați au obligația organizării  activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, se organizează programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 1 oră.

La Sibiu rata de incidență cumulată a fost joi de 6,71

La momentul actual, peste 570 de persoane din Municipiul Sibiu sunt infectate cu coronavirus și urmează un tratament. Situația este destul de alarmantă, întrucât 20 de persoane sunt internate pe secțiile ATI. În ultimele două săptămâni, la nivelul județului Sibiu au fost raportate 1.150 de persoane infectate cu Sars CoV-2. În ceea ce privește situația la nivel de județ, joi, 5 noiembrie a fost comunicat un număr de 1.128 de cazuri active.

Vezi situația detaliată la Sibiu AICI

Declarația pe proprie răspundere va fi necesară în toată țara pe timpul nopții

Prin urmare, conform noilor hotărâri, românii din toată țara vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere atunci când vor circula după ora 22, iar magazinele vor fi închise la ora 21:00

Vezi mai multe detalii despre restricțiile impuse la nivel național AICI

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Voi nu vedeti ca de cand purtam masca tot timpul sa dublat sau triplat numarul cazurilor voi nu vedeti?…masca asta scade imunitatea si ne inbolnavim toti.