fbpx

Capacitatea de testare Covid în spitalele din Sibiu – La centrele private se testează mai mult

0 1.434

⇓ Ascultă știrea ⇓

La centrele private din județul Sibiu sunt zile în care se fac mai multe teste pentru coronavirus decât în spitalele publice. O spune Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. 

În județul Sibiu există doar două aparate de testare pentru noul coronavirus. Unul la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu și al doilea la Spitalul de Pediatrie Sibiu. Aici se fac, în medie, 600 de teste pentru coronavirus zilnic.

„În Sibiu sunt două laboratoare: la Spitalul Județean, care are o capacitate și execută în jur de 400 de teste pe zi și la Pediatrie, unde se fac în jur de 200 testări zilnic. Avem zilnic 600 de testări”, a precizat, directorul DSP Sibiu, în cadrul ședinței de joi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În județ mai există însă centre private care recoltează probe pentru depistarea coronaviruslui. Potrivit datelor pe care le deține DSP, aici sunt zile în care se fac chiar și 800 de teste.

„(…) Trebuie să amintesc faptul că sunt alte laboratoarea care vor să recolteze analize la nivelul Sibiului. Acelea sunt în plus față de ce realizăm noi. Ele variază între 400 și 800 pe zi, în funcție de cerințele diverselor instituții sau persoane fizice”, a mai spus Budescu.

Numărul cazulor de coronavirus crește de la o zi la alta în județul Sibiu. Joi au fost raportate nu mai puțin de 340 de cazuri noi de infectare cu virusului SARS-CoV-2. 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.