FOTO VIDEO – Sibiul îmbracă haine de sărbătoare – Bradul de Crăciun montat în Piața Mare

5.194

Atmosfera de Crăciun începe să se facă simțită la Sibiu. Deși anul acesta nu se va mai ține faimosul Târg de Crăciun de la Sibiu, autoritățile au încercat să creeze totuși o atmosferă de sărbătoare.

Astfel că, din data de 27 octombrie au început lucrările de amenajare a a bradului din inima orașului și montarea luminițelor de sărbătoare. Până în data de 13 noiembrie, iluminatul festiv va fi instalat și funcțional în piețele centrale și zona istorică. Celelalte bulevarde și străzi din oraș vor avea ornamente luminoase până la finalul lunii noiembrie.

“Anul acesta va fi un Crăciun altfel, când trebuie să fim cu toții responsabili și să respectăm măsurile de protecție. Însă orașul va fi împodobit ca în fiecare an pentru a aduce atmosfera de sărbătoare nu doar în case, ci și în spațiul public. Nu am cumpărat ornamente noi, mai ales în acest context dificil și din punct de vedere financiar, dar știu că sibienii se vor bucura să revadă Sibiul îmbrăcat în hainele sărbătorilor de iarnă”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
În Piața Mare a fost instaltă deja cupola de lumini și ornamentele pe cei 8 stâlpi centrali. Bradul de Crăciun a fost  achiziționat anul trecut, are o înălțime de 24 de metri și este împodobit cu globuri aurii, roșii și argintii.
De asemena, ornamentele sunt amplasate și pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, urmând să fie decorate și Piața Huet,  parcul de pe strada Cetății, str. G-ral Magheru și strada Avram Iancu, iar în Piața Mică vor fi ornați stâlpii și streșinile. În fața Casei Artelor va fi montat un al doilea brad de Crăciun.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.