politia control amenzi 2

Peste 2.700 de sibieni au fost luați la control de polițiști. În ultimele 24 de ore, au fost depistate o mulțime de persoane care nu purtau mască de protecție și au fost amendate. 

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 196 de forţe ale poliției și poliției locale”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Aau fost verificate 2.758 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, dar și 100 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Polițiștii au făcut verificări și în 171 de mijloace de transport, din care 129 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 257 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.000 de lei, din care 214 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au fost avertizați în scris 17 conducători auto și 26 de pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 652 persoane și au aplicat 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei, din care 20 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au fost avertizat în scris un pasager pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

„În cursul zilei de 04 Noiembrie  a.c., 37 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, mai spune Ștefan.

Și reprezentanți aprefectura si Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 6 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 147 persoane aflate în carantină și 49 persoane aflate în izolare.

În data de 04 noiembrie 2020 inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 9 controale la unități de alimentație publică, procesare si de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul SIBIU. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns