medic spital covid

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, Liliana Coldea, face un apel către sibieni să respecte măsurile impuse de autorități, deoarece „tot sistemul medical este supraaglomerat”. În județul Sibiu, vineri, s-au înregistrat 416 cazuri noi de coronavirus

Directorul Liliana Coldea a făcut un apel pe Facebook, îndemnându-i pe cetățeni să respecte regulile.

„Tot sistemul medical este supraaglomerat în aceste momente și observăm că în fiecare zi numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2 este în creștere. Toți pacienții au dreptul la servicii medicale, iar noi prin jurământul depus, suntem la posturi pentru a le acorda asistența de care au nevoie, chiar dacă gradul de oboseală a trecut de mult limita normalului”, a scris Coldea pe rețeaua de socializare.

Coldea le-a mulțumit medicilor de familie care în aceste zile luptă cot la cot cu medicii din spitale. „Vreau să aduc mulțumiri pe această cale și tuturor medicilor de familie, la care în aceste zile grele cu siguranță adresabilitatea este masivă, ei sunt primii care desfășoară procesul de triaj și sigur nu le este ușor”, a scris Coldea.

Directorul Spitalului Județean le spune, de asemenea, pacienților să aibă răbdare în ceea ce privește desfășurarea actului medical. Fiindcă numărul cadrelor medicale este limitat, mai mulți studenți de la Medicină s-au oferit voluntari, venind în sprijin la UPU.

„De asemenea fac apel pacienților să aibă răbdare în ceea cea privește desfășurarea actului medical. Medicii sunt oameni care lucrează pentru oameni, iar prin procedurile pe care le aplicăm știm cel mai bine ce se recomandă fiecărui pacient. Mai mult decât atât, numărul cadrelor medicale este limitat. În acest sens, împreună cu colegii mei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu am gândit un plan, prin care studenții de la Facultatea de Medicină, din anii terminali să participe la un program de voluntariat și să acorde suport personalului medical din Unitatea Pimiri Urgențe”, a mai scris pe rețeaua de socializare directorul SCJU Sibiu.

În finalul postării, Liliana Coldea îi îndeamnă pe sibieni să respecte regulile de protecție recomandate.

„Vă îndemn încă o dată să respectați toate măsurile de protecție recomandate: evitați locurile aglomerate și întâlnirile cu prietenii, cunoștințe; purtați corect masca de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, atât în interior cât și în exterior; purtați mănuși când mergeți la cumpărături; dezinfectați mâinile des. Sănătate multă tuturor!”, a încheiat Coldea mesajul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns