În primul său discurs după ce a câștigat alegerile din Statele Unite ale Americii, Joe Biden a spus ”administrația noastră va fi despre oameni și vom face ca America să fie respectată din nou în lume. Trebuie să facem din această țară un tărâm pentru toată lumea. Trebuie să reclădim spiritul acestei țări”, a subliniat el, într-o nouă pledoarie pentru unitate, anunță digi24.ro

„Oamenii acestei națiuni au vorbit, ne-au atribuit o victorie clară”, dar „nu sunt state roșii și state albastre, sunt doar Statele Unite”, a spus Joe Biden, comentând rezultatul alegerilor.

„Cei care ați votat pentru președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea, și eu am pierdut de câteva ori, dar haideți să ne dăm reciproc o șansă, să fim toți americani, să fim uniți și să construim, e timpul să vindecăm America”, a spus democratul adresându-se susținătorilor actualului locatar de la Casa Albă.

„E timpul să lăsăm deoparte cuvintele grele, să mai scădem temperatura, să ne vedem din nou, să ne ascultăm din nou și să avansăm. Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenții drept dușmani. Nu sunt dușmani. Sunt americani. Biblia ne spune că pentru orice există un timp, un timp pentru a construi, un timp pentru a culege, un timp pentru a semăna și un timp pentru a vindeca. Este timpul să vindecăm America”, a arătat Joe Biden.

Mii de susținători pro-Trump au ieșit să protesteze, sâmbătă, în diverse fiefuri republicane, mai ales după ce Donald Trump a dat un mesaj clar că nu are de gând să-și recunoască înfrângerea. El acuză că votul a fost fraudat și se va adresa justiției.

NzYwOThlM2ZlZDhiNWI5OWNhNmMwYmY2YmM3NDkw.thumb

„Întotdeauna am crezut că America poate fi definită printr-un singur cuvânt: Posibilități. Nu e nimic să nu putem face împreună”, a transmis Joe Biden.

Joe Biden a ținut să marcheze și un alt moment esențial: „Vicepreședinta noastră Kamala Harris scrie istorie”, a spus Joe Biden despre cea care va deveni prima femeie ce va accede în această funcție.

Politica externă, un pilon important pentru viitoarea administrație
„În seara aceasta, toată lumea privește la America”, a mai spus fostul vicepreședinte. „America este un far pentru întreaga lume. Și vom conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru”, a promis Joe Biden, dând de înțeles că politica externă va fi o componentă importantă pentru administrația sa.

Președintele ales a schițat prioritățile administrației sale, punând accent pe necesitatea urgentă de a lua măsurile adecvate pentru combaterea pandemiei, dar și pentru a reface economia. Trebuie să avem clima sub control și să apărăm democrația, a punctat Joe Biden alte direcții ale politicilor sale.

În așteptatul său discurs de președinte ales, Joe Biden a avut un ton mult mai asertiv, mai ferm și mai mobilizator față de precedentele apariții publice.

Nu în ultimul rând, Joe Biden a ținut să-i aducă un omagiu celei care i-a stat alături o viață: soția sa. „Sunt soțul lui Jill și n-aș fi aici fără iubirea și sprijinul ei. Este un om care s-a dedicat educației. Va fi o primă-doamnă minunată, sunt așa de mândru de ea”, a spus Joe Biden.

Ca de fiecare dată, l-a evocat și pe Beau, fiul său care a murit în urmă cu cinci ani și care era considerat moștenitorul său politic. Beau Biden a fost cumva omagiat și altfel. Focul de artificii care a urmat la Wilmington s-a desfășurat pe fondul sonor al melodiei „Sky Full of Stars” a celor de la Coldplay, una dintre formațiile muzicale preferate ale lui Beau. De altfel, solistul Chris Martin a cântat la funeraliile din 2015 ale lui Beau Biden.

Joe Biden și-a încheiat discursul amintind de cuvintele bunicilor săi: „Păstrează credința!” îmi spunea bunicul. „Nu, răspândește-ți credința!”, îmi spunea bunica, a declarat Joe Biden îndemându-i pe americani să adopte spiritul acestor sfaturi.

Joe Biden a vorbit din orașul său de reședință din Delaware, Wilmington. Scena a fost amenajată într-o parcare, unde au venit cu mașinile mii de susținători entuziaști. Având steaguri în mâini, ei i-au întâmpinat cu urale și cu claxoane pe Joe Biden și Kamala Harris.

Kamala Harris: Ați ales speranța, unitatea, știința și adevărul

Prima care a luat cuvântul a fost însă Kamala Harris, femeia care scrie istorie în Statele Unite: ea va fi prima femeie vicepreședinte, prima persoană de culoare care ajunge în această funcție și de asemenea prima persoană cu descendență sud-asiatică care obține această demnitate.

Îmbrăcată în alb, fosta procuroare le-a spus susținătorilor că ei sunt cei care au puterea de a face viitorul mai bun și le-a mulțumit tuturor celor care au lucrat pentru echipa Biden-Harris în campania electorală. Ea a amintit de situația specială în care s-au desfășurat aceste alegeri – pandemia care a adus multă durere. „Ați ales speranța, unitatea, știința și adevărul”, le-a spus ea susținătorilor, o aluzie la faptul că măsurile sanitare adecvate vor fi prioritatea viitoarei administrații. „Acum va începe munca adevărată pentru a vindeca și a uni țara. Drumul nu va fi ușor. Dar America e pregătită și la fel suntem și eu și Joe”, a spus senatoarea.

Kamala Harris a amintit de originile ei, mulțumind surorii ei, soțului și evocându-și mai ales mama. Ea a adus un omagiu „generaţiilor de femei” care „i-au deschis calea” și a promis că nu va fi singura femeie aleasă în această funcție și că va fi alături de toate categoriile de persoane care luptă pentru drepturile lor – femei, persoane de culoare, imigranți, copii. „Visați cu ambiție!” – i-a îndemnat ea.

L-a introdus apoi pe președintele ales Joe Biden, care, în ciuda celor 77 de ani, a intrat pe scenă în pas alergător. Ambii au salutat mulțimea, apoi a venit cel mai așteptat moment: discursul lui Joe Biden.

La final, a urmat un foc de artificii, iar familiile lor li s-au alăturat pe scenă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns