raed arafat masca
foto: arhivă

Soarta Sibiului și a altor trei localități va fi decisă, vineri, de autoritățile sibiene în prezența secretarului de stat Raed Arafat. Atunci aflăm dacă se impune sau nu carantina.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au declarat, miercuri seara, că au trimis către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) măsurile cerute pentru carantinarea mai multor localități din județul Sibiu. Este vorba despre municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Se pare că cel care va avea ultimul cuvânt în ceea ce privește carantinarea este secretarul de stat Raed Arafat, care va lua parte la o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), ce va avea loc vineri.

„În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în cadrul căreia se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Printre măsurile pe care autoritățile locale le-au transmis către INSP amintim: deplasarea restricționată și pe timp de zi, în localitățile carantinate nu va mai intra și nu va mai ieși nimeni, decât în situații excepționale, se vor interzice evenimentele de orice fel, inclusiv aniversările copiilor la locurile de joacă, iar înmormântările vor avea loc doar la exterior. Mai multe detalii AICI. 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Închideți orasul,ce mai asteptati?Nu sunteți decât niște indivizi fara coloana vertebrala care merg aplecați in fața lui Arafat&Johannes.Sibienii v-au dat un vot și voi ii lăsați să moară! Sper să plătiți toți politicienii ăștia de carton cu furia poporului!

  2. Doamna Turcan va rugam dati afara cei tre incompetenti:Budescu,Coldea si Cretu altfel poate nu prindeti loc in parlament din cauza urii la tot ce se intampla acum.
    Nu decide Arafat carantinarea Sibiului.Asa cum Baia mare a intrat in carantina fara girul Bucurestiului asa poate intra si Sibiul.Este o minciuna .Nu au oua sa ia decizii.
    Dar?
    Dar? nu se mai poate face campanie electorala .Ce credeti?