104835995 308397486997302 2531656372571350990 n

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au declarat miercuri seara că au trimis către Institutul Național de Sănătate Publică măsurile cerute pentru carantinarea mai multor localități din județul Sibiu. Este vorba despre municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

INSP va analiza măsurile propuse de la Sibiu, va trimite către DSP Sibiu un răspuns, iar după aprobarea măsurilor, în totalitate sau parțial, propunerea de carantinare va fi trimisă de Comitetul Județean pentru Situații de  Urgență către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care va da un aviz în acest sens.

Dacă se va hotârî carantinarea celor patru localități, atunci deplasarea va fi limitată și pe timp de zi. Între orele 5 și 23 se va ieși din case doar în anumite situații: pentru a merge la serviciu, la tratament medical, la cumpărături. Se va permite ieșirea pentru a plimba animalele de companie, pentru voluntariat sau în scop umanitar.

Rată de incidență de 11,18 în municipiul Sibiu – Aproape 2.000 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile

În localitățile carantinate nu va intra sau nu va ieși nimeni, decât în situații de excepție: dacă lucrează în localitatea carantinată sau trebuie să iasă de acolo pentru a ajunge la serviciu. Transportul de marfă va fi permis, la fel deplasarea pentru a asigura îngrijirea copiilor care fac parte din familie sau a persoanelor vârstnice sau bolnave, precum și dacă se impune tratament medical ce nu poate fi amânat.

Slujbele de înmormânatre vor fi făcute doar la exterior, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Sibiul, pentru a treia zi consecutiv cea mai mare incidență din țară – Am ajuns la 7,19

Realizarea ceremoniilor de stare civilă va fi permisă la exterior cu participarea a maxim 20 de persoane, iar la interior maxim 8 persoane.

Vor fi interzise evenimentele de orice fel, inclusiv aniversările copiilor la locurile de joacă.

LISTA RESTRICȚIILOR IMPUSE LA NIVEL NAȚIONAL, INTRATE ÎN VIGOARE DE LUNI, 9 NOIEMBRIE

Competițiile sportive vor fi și ele interzise cu excepția celor organizate de federații.

Magazinele, supermarketurile și hipermarket-urile vor permite intrarea clienților la 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare și se vor închide la ora 20. Excepție vor face farmaciile și benzinăriile care au program non stop.

 

 

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

9 Commentarii

Comentariu

 1. Herr Covrig, lasa mai teoriile conspiratiei tip latrina3. Adica sutele de mii de bolnavi care chinuie in spitalele din toata lumea pentru tine nu exista? Acum 6 luni cand nu purtam mastile, nu se faceau nici 10% din testele care se fac acum, si intr-adevar daca nu s-au purtat mastile, incet incet am ajuns in situatia actuala.

 2. Silviule, intr-adevar majoritatea celor infectati, daca sunt relativ sanatosi in general, vor scapa usor, insa cei cu probleme pulmonare, cardiace, renale, cancer, nu scapa asa usor. O sa vezi cum va fi atunci cand te vei infecta…

 3. Mai Alex, esti egoist. Adica tu sa fii liber sa duci virusul parintilor sau bunicilor tai sau altor persoane cu posibile probleme, care apoi vor suferi, deoarece tu te gandesti doar la tine. Daca gandesti asa, e normal ca nimanui sa nu-i pese vreodata de tine. Vei sfarsi singur….Mai gandeste-te si la cei din jur.

 4. Cand nu purtam măștile și totul era liber existau cazuri infime sau deloc ,iar când purtam măștile cazurile cresc ? Nu a fost vorba despre pandemie virala ci despre control și criza sănătății mintale . Crime împotriva umanității- “testele” frauduloase PCR sunt trimise în tribunal german , minutul 7 : https://youtu.be/XQYzb5_kax8

 5. Da masca e vreun panaceu de sanatate? O carpa made in China de cele mai multe ori, tratata cu fel si fel de solutii, din materiale dubioase.
  Ba mai mult, iarna de iarna ni se repeta sa nu acoperim nasul si gura copiilor pentru ca umezeala si dioxidul de carbon dat sa iasa din plamani, favorizeaza proliferarea bacteriilor si sensibilizarea zonei nas-gat-plamani.
  Si vedeti cum va simtiti dupa cateva minute/ore de purtat masca, daca ni se repeta ceva nu inseamna ca trebuie sa acceptam orice tampenie. Studiile arata ca majoritatea celor “infectati” purtau masca, trageti concluziile.

 6. Hai pa, cu carantina voastra! Nu m-am nascut sa fiu cobai pentru nimeni. Cine moare, ci nu, este sectie naturala, milioane de ani natura a functionat asa, de ce sa nu functioneze si acum? Cine stie ca are probleme sa incerce sa se protejeze, restul sa fim liberi. Cum nimanui nu-i pasa de mine, nici mie nu imi pasa de nimeni!

 7. Pai daca doar 50% din persoane poarta masca corect, 20% o tin sub nas, 20% o tin sub barba si restul nu poarta deloc, este normal sa se ajunga la acesta situatie. De controale nu mai amintesc, pentru ca sunt ca si inexistente, mai ales dupa ora 15 cand toti cei care trebuie sa vegheze asupra respectarii regulilor, se retrag la garaj. De asemenea la locurile de munca in general nu se poarta masca, dar cine sa controleze, ca la ITM au fost 60 cazuri, deci nici acolo nu se poarta masca.